tirsdag 31. mai 2011

Verdens røykfrie dag!


I dag 31 mai er det verdens røykfrie dag. Denne dagen ble for første gang markert i 1988. I år er temaet: Stopp salg av tobakk til unge. Røyketelefonen er i år 15 år. Til tross for kraftige advarsler på røykepakkene er det fortsatt mange som røyker i verden. For meg som er ikke røyker virker det helt utrolig at noen ønsker å utsette seg selv for dette frivillig mange ganger pr. dag. Det er hele 19% av Norges befolkning som røyker.  Statens tobakkskaderåd sier at det er ca 450 mennesker som dør av passiv røyking hvert år, så obs: Det går faktisk ikke bare utover de som røyker! Det "plager" alle, så hvorfor fortsetter de da ?? Jeg bare spør.....

Regnværsdag.

En skikkelig regnværsdag, det er dagen da du våkner at regnet trommer på taket. Ute er det bare grått og vått. På sånne dager er det godt å bare være inne, nesten bare, for ut må man jo, med hundene altså. De er ikke spes intr. å gå ut nå :-P Ordet "tur" har ikke samme effekten når det regner ute.

mandag 30. mai 2011

Hundeliv.

PS: Det ligger en liten hvit valp mellom Hedda og Chanti :-)
Klikk på bildet så ser du henne.

Det er flott med en hel gjeng. Hedda ligger bare helt rolig i håp om at det er noen (les valpen Gunhild) som kommer for å leke mer :-D

søndag 29. mai 2011

Ord for dagen.

Der er to måter å være rik på. Den ene er å ha alt man ønsker seg. Den andre er å være tilfreds med det man har.

Giftinformasjon.

Når vi fikk vår første Berner i hus, for 11 år siden, hadde vi en helt annen hage enn i dag. Arbeidet med å gjerde inn alle plantene var en stevsom jobb. Nå har vi ingen planter "i" jorda mer. Alle blomsterbed er spadd opp, plattingen går helt inn til både hus og gjerder. I store potter, som hundene kan få tak i plantene trodde jeg at jeg hadde bare spiselige planter....Men nei da, etter å ha sett litt på listen over giftige planter så ser jeg at desverre er det en og annen giftig plante her alikevel. Jeg trøster meg med at hundene er såpass greie og ikke spiser planter...håper jeg da. Uansett, så passer det med noen bilder fra hagen. Ha en riktig god søndag !






lørdag 28. mai 2011

"Lopper" i blodet.

Link til stedet med oversikt på alt som skjer for de med eller uten "lopper i blodet". Selv har jeg tenkt meg en tur på Skedsmo, på loppemarkedet der i dag. Sist jeg var på marked var jeg på Letohallen og fikk kjøpt litt småting. Bl.a. en søt liten kaffekverner og en nøkkel, ikke noe gammelt men i blått som passer fint i vinduskarmen på kjøkkenet mitt.

fredag 27. mai 2011

Kakebaking.

Det finnes noen fordeler å bake en kake før frokost, alene hjemme. Du har ingen som svermer rundt deg for å slikke bollen eller slikkepotten :-)

torsdag 26. mai 2011

Du vet du er et hundemenneske når..

1. Når du står i butikken og skal betale, og ut av lomma raser det Frolic og hundeposer. 2. Når garderoben din består av turklær for enhver anledning.
3. Når du treffer folk du kjenner godt- og du husker hundens navn, men ikke hva eieren heter. ...
4. Når det er helt naturlig å stå ute i nattkjole kl. 0300 om natta og rope: " Nå må du bæsje da. Har du bæsja? Kanskje du skal tisse litt?" Mens valpen bare tuller og snuser og har glemt hvorfor han skulle ut, og du gir blanke i hva naboen måtte tro.  
5. Når du slapper av med en god bok - om hundetrening og hundepsykologi.  
6. Når du drar til byen for å handle klær til deg selv, men kommer hjem med et gummipinnsvin, gnagebein og et dødskult halsbånd.  
7. Når du kjøper ny bil for å få plass til hundeburet.  
8. Når familiealbumet er fullt av bilder, men hverken du eller familien er på noen av dem...  
9. Når alle dine venner er hundemennesker.  
10. Når du har hunden din som bakgrunnsbilde på mobilen og PCn.  
11. Når veterinæren har egen hurtigtast på mobilen.  
12. Når hunden har egen hjemmeside og ikke du.  
13. Når hunden blir syk og får en grundig helsesjekk hos veterinæren samme dag. Hvis samboeren blir syk må han nøye seg med " Vekk i morgen " fra nærmeste bensinstasjon.  
14. Når du er på boligjakt, og er mest opptatt av stor inngjerdet tomt og turmuligheter i området.  
15. Når hunden er blitt gammel og giktisk, og du snekrer en liten trapp så den kan komme opp i senga di uten hjelp.   
FØLER MEG HELT HJEMME I DENNE BESKRIVELSEN HER ;-)

onsdag 25. mai 2011

Heldige hunder.

I dag var det tid for litt "sjekk av hund". Min gode venninne som driver Dyrealternativen kom innom for litt kaffe og hundene fikk sin behandling. Om du har noe du lurer på, uansett om det er hund, hest eller annet dyr. Jeg anbefaler på det varmeste å ta en telefon til damen, Turid, er bare et funn ! Hun har egen hjemmeside der du kan lese litt om hva hun driver med, hvor hun er (hjemmekontor 2 steder) og kontaktinformasjon. I skrivende stund har jeg to svært fornøyde hunder som koser seg i hver sin seng ;-D

tirsdag 24. mai 2011

Blåstbortdagen, dag 2.

Dag 2 og vi blåser helt bort... Det er nesten som å være i Danmark en vindfull dag der.
Vi fikk "flatpakket" hele hagen i går før vinden tok både stoler og blomster. Så nå ser hagen ut som om den skal pakkes ned og vinteren skal komme :-(
Litt trist det, for det er jo NÅ vi skal være ut og bruke den !


mandag 23. mai 2011

Blåstbortdagen.

"En dag blåste det kraftig i Hundremeterskogen. Ole Brumm bestemte seg for å besøke Tenkestedet sitt, men fant ikke på noe å tenke på. Da kom Molde Varp opp av hullet sitt, og minnet ham på at i dag var Blåsbortdagen. Dermed tenkte Ole Brumm at han skulle gå og ønske alle en god Blåsbortdag"
 I dag, eller flere dager, har det blåst såpass mye her på "Toppen" at vi ikke har orket å være ute. Vi har gått tur, det har vi, og forsøkt å finne ly i skogen, uten hell. I dag blåser det så ille at det føles som om høststormene er kommet....men det er vel litt for tidlig ? Etter så mange flotte dager i hagen ønsker jeg mer å være ute enn inne.... MÅTTE det bli noe mer vindstille snart!

lørdag 21. mai 2011

Vakreste blomsten ?

Endelig er vårens vakreste blomst begynt å blomstre. Jeg vet om noen steder som den kommer hvert år. Alle blomster er penest der de står, men i dag måtte jeg ta med meg noen få som jeg kan ha på kjøkkenbordet og lukte på :-)

torsdag 19. mai 2011

Planlegging og nye prosjekter.

I dag har nesten hele dagen gått til planlegging. Etter en regnfull dag i går så er det kald vind og det blåser nokså kaldt til tross for at solen skinner. Da er det greit å få unnagjort litt planlegging. I går ble prosjekt nr.2 unnagjort. PC er fint da.
Nå avventer jeg bare svar på prosjekt nr. 3. Damen i luren, eller det var en mann...sa tast 1 eller tast 2. Vent på svar, så deretter trodde jeg at beskjeden: Du står som nr. x i køen, men nei da. Plutselig sa mannen; Det er i underkant av 10 min å vente, vi beklager dette. Vel, det hjalp lite at han dukket opp med jevne mellomrom, akkurat i det øyeblikket du egenlig hadde gitt opp, og sa: Beklager lang ventetid. Ehh.. Ikke om tiden var blitt mindre heller ikke om jeg var rykket fremover i køen. Jeg gav opp, 10 min å vente ER lenge. Sendte mail og fikk faktisk svar med en gang, at de skulle se på saken og komme tilbake med svar i morgen :-) Så da blir spennende om jeg kan ta fatt på neste prosjekt, eller om været er såpass bra at jeg kan drive ute i hagen. Tror det er billigere, i allefall på sikt.
Tast 1 eller....hør youtube-snutt, bare for moro..ikke rart en blir forvirret sier jeg bare.

onsdag 18. mai 2011

"Naken-berner".

Vi går inn i en tid med mye håravfall på vår Berner. Det kom litt tidlig i år... I manko av fyrstikkeske kan du skimte en Dent-eske i haugen med hår. Noen ganger tenker jeg at jeg burde ha samlet på håret og fått laget garn av det. Det blir bare med tanken. Akkurat nå føler jeg ikke "noe særlig for" hår generelt.

tirsdag 17. mai 2011

17 mai. Gratulerer med dagen !


I 1898 ble det flagget vi kjenner i dag ble vårt lands nye flagg. Det ble først innført 15/12-1899. Norge var tidligere under flere andre land og derav hadde vi hatt blant annet Norsk unionsflagg (1844-1899). Det er mer intr å lese om vårt norske flagg her.


søndag 15. mai 2011

Hunde-barnehage.

I uken som gikk hadde vi besøk av naboens hund (den hvite) Gunhild, Tilly og Ivy.
Den minste var mest aktiv, ja såpass at Ivy synes det var like greit "å holde den nede" litt for å slippe å følge med hvor hun løp.
Hedda på sin side fant det best å sitte helt rolig, de løp innom henne av og til alikevel.





lørdag 14. mai 2011

Ord for dagen.

Våren kommer en gang i året, og vi ønsker den velkommen. Dagen kommer en gang i døgnet, men vi tar den som en selvfølge.
Margot Sandsmark

fredag 13. mai 2011

Den 13 på en fredag.

 Det er uvist om hva som gjorde at når nettopp denne datoen faller på en fredag skulle bety ulykke. Det er ikke funnet noe om denne dagen, fredag den 13 før på 1800-tallet. I år er det bare i dag den 13 faller på en fredag. Jeg kan opplyse at neste år 2012 faller datoen på 13 januar, 13. april og 13 juli.

12-mai er ME-dagen.

12 mai er satt til dagen for ME da Florence Nightingale var født på akkurat denne dagen.

tirsdag 10. mai 2011

Verdens aktivitetsdag 10. mai

Helsedirektoratet skriver på sin side informasjon om at det i dag er "Verdens aktivitetsdag 10. mai". Det er femte gangen denne dagen markeres, i år er temaet: Aktiv på din måte. Det er å lese videre at kun 20% av den voksne befolkningen er aktive nok i forhold til det som er anbefalt, 30 min aktivitet om dagen.

Flyttemelding.

Å jeg hadde nesten glemt å "melde flytting".

Mørkt

Det var ikke bare HD resultatene til Hedda som jeg så litt mørkt på i går. Lysarmaturen på akvariet "tok kvelden". De våknet opp til diskolys... Heldigvis her Web-zoo endel på lager så det ble lys nokså fort alikevel.

mandag 9. mai 2011

BLÅ-mandag :-(

Vakre snille omsorgsfulle Hedda. Her i lek med Gunnhild, naboens valp.

Etter å ha "følt" litt på dette med HD resultatet til Hedda, bestemte jeg meg for å ta nye bilder før påske. Selvfølgelig i håp om at resultatet skulle være bedre enn sist gang. Men dessverre nei, det ble grad D denne gangen også. Det er forsåvidt ok, det er værre det at det står at det er STORE endringer på den ene siden, noe mindre på den andre.. Hedda er nå kun 4,5 år, vi har holdt henne i jevn aktivitet, gått regelmessig til behandling samt gir henne tilskudd og mat som skal være bra for "HD-hunder". Det føles bare SÅ urettferdig :-(

Stauder og blomster som gir lite luftveisallergi

Det står i dag en artikkel på Hageland om hvilke blomster og stauder som er allergivennlige:

Stauder og blomster som gir lite luftveisallergier:• Roser med svak duft • Grønne stauder, slike som bladliljer • Tulipaner, bortsett fra de gule • Timian • Bergblomst • Marikåpe • Lammeøre • Forglemmegei • Planter i tykkbladfamilien, • Eføy • Lungeurt • Hasselurt • Floks • Akeleie • Løyntnantshjerte • Rosmarin • Mynte •Gressløk • Salvie

søndag 8. mai 2011

Tur i Frognerparken.

8 mai, sol og flott vårvær, en super dag å gå tur i Frognerparken. Vi pakket matpakke og hunder inn i bilen og dro til Oslo. På hundesletta hilste vi på en nydelig Bernergutt på 4 år. Deretter gikk vi til området der de har agility bane. Det er lenge siden vi har vært der men begge hundene synes det var veldig gøy.


Hei.......igjen.

Etter langt fravær fra denne bloggen har jeg bestemt meg for å starte opp igjen. Først forsøkte jeg meg med en ny blogg....deretter opprettet jeg en ny side på min hjemmeside som jeg "trodde" jeg skulle ha som "blogg". NÅ skjønner jeg at jeg faktisk hadde en super blogg her på denne siden og vil derfor ta tråden opp igjen.

Første problem jeg støtte på er å få importert den gamle bloggen hit. Antar at det er fordi det allerede står endel her at jeg ikke får den over ???? Får ta det som en utfordring !

Vel, kort summert, er tilbake, plutselig :-)