torsdag 30. juli 2009

Klar, ferdig, plen!








Etter ukesvis med iherdig jobbing i hagen er den ferdig!! Nå skal det vannes, hele 3 timer pr døgn, eller 20 mm. Været som er nå er egentlig helt supert for plenen. Det er passe varmt og nok nedbør til at plenen kan vokse og gro :-P Hundene er nok ikke like fornøyd som oss, de er nemmelig gjerdet ute fra det grønne området....ennå en god stund i allefall.

mandag 27. juli 2009

Ord for dagen.

Når regnet hvisker om sommeren, pugger det gloser til høstens mektige regnskyll.
Margot Sandsmark

Metersvis med gjerde.

Meter på meter....ca 20 av dem i alt. Gjerdet er hvert øyeblikk ferdig. Litt kontrast fra når gravemaskinen sto der.

lørdag 25. juli 2009

Utstilling med Ruby i Moss.



I et forferdelig regnevær dro vi med godt mot på hundeutstilling i Moss i dag. Ruby var flink. Resultatet ble: 1kval, 1 konk med HP. Mor er selvfølgelig svært stolt av sin hund :-)

onsdag 22. juli 2009

Hundene i Danmark.











Et godt hundeliv i Danmark :-)

Bilder fra Danmark.







Her er bilde av selve Høygården, stedet vi bodde.

mandag 20. juli 2009

Vel hjemme igjen.

Det er faktisk god å være norsk i Danmark, enda bedre er det å komme hjem igjen.
Ferien ble ikke helt som forventet for meg. De andre inkl. hundene koste seg godt. Hedda var sjefen over alle sjefer, Ruby assistenten. På gården vi var hadde de to hunder, blandinger, middels store, med navnene Gin og Tonic. Vi kalte dem bare GT. De tuslet rundt sammen hele tiden.
Det var stor gjensynesglede med hage, leker m.m. når vi kom hjem. Alle har hatt en god natt søvn i kjente omgivelser.

Så derav dagens sitat:
Borte bra men hjemme best !

onsdag 15. juli 2009

Ferie


Utsikt fra mitt hotellvindu på Høygården.

I ferien skal man lade batteriene…Rart å tenke på. For jeg må først ”lade opp(i sengen helst) flere dager før vi skal dra. Når vi er vel kommet fram, ja da er det bare å forvente seg å ”lade” litt til. Jeg vet ikke jeg, men for hver 3 time på reise blir det 1 døgn i sengen…Merkelig. Ja, så er vi nå her i Danmark. De sier det er fint her, og god mat. Jeg har sett innsiden av hotellrommet nå i snart 3 døgn. De kommer inn med frokost på sengen, tar den urørt ut igjen, det samme med middagen. Alt som forsøkes smakes på eller spises kommer straks opp igjen. De eneste ordene jeg orker å si er Nei takk, eller ja, i håp om at det er de svarene som ønskes.
Lade opp batteriene i ferien, mine batterier er det omvendt med, de lades ut!
På formiddagen i dag, tredje døgn, våget jeg å ta med kroppen inn i matsalen for å hente noe å drikke. Vertinnen, Connie, spurte forsiktig: Nå hvordan går det? Eh…dårlig, nei det svarer man ikke. Det går jo fremover siden jeg er ute av sengen et kort øyeblikk. Dusjet har jeg jo også. Så bærer det i seng igjen. Under dynen, utenfor høres fuglesang og svak vind i trærne. Det er sommer og sol i DanmarkJ Det er nå jeg skal lade batteriene…for om tre dager skal vi reise hjem.

torsdag 9. juli 2009

I matbutikken dagen etter testen.


Jeg følte meg som en "matdetektiv" der jeg gikk i butikken. Leste på hver og en pakke av alt fra pålegg, brød, pasta m.m. I første omgang har jeg bestemt meg for å kjøpe mat uten egg, svinekjøtt, kalkun og gluten. Du vil ikke tro hvor mange produkter det er blandet inn svinekjøtt i. Et sikkert valg er kylling, som finnes i pålegg, pølser, hamburgere osv. Og fisk, det må en ikke glemme. Men når det gjelder brød ja der er det ikke lett. Jeg fant en liten krok på ICA med glutenfrie varer. Der var det brød og knekkebrød også. Jeg kjøpte litt av hvert, må sjekke litt hva jeg liker.


onsdag 8. juli 2009

Matintolleranse

Egentlig ikke noe nytt for oss med M.E. Men så nyskjerrig jeg er holder det ikke for meg å tro....tro at jeg ikke skal spise det ene eller andre. Jeg må vite. Nå vet jeg. Yorktesten er en av testene du kan kjøpe på nettet. Enkel og grei test. Du tar selv en blodprøve hjemme og sender inn. Du kan velge mellom forskjellige tester. Den ene er en sånn JA/NEI variant, den valgte jeg først. Svaret ble da ja. Da bestilte jeg den testen som heter foodscan116. Den sjekker kort og godt om du har matintolleranse for hele 116 matvarer.
Svaret er delt i tre kollonner. En rød, som er de matvarene du må holde deg helt unna. En grønn kolonne med det som er ok å spise. Og en gul, som er sånn midt i mellom. Det kan spises, men ikke hver dag.
Kort fortalt skal jeg ikke spise: Egg eller cashewnøtter-.
Det siste er jo greit. Men egg, hva er det ikke som inneholder egg!! Jo, nesten alt, som f.eks. Pannekaker, lapper, vafler, krutonger, majones/majonesdressing, remulade, sennep, enkelte typer pasta, leverpostei, marengs, strøkavring, panerte retter, pasta med egg, farseretter og blandingsprodukter, sauser, hel- og halvfabrikata, gratenger, paier og puddinger, marengs, is, sorbet, konfekt. Det er noen som nevnes i farta......Vel det var litt om det i den røde kolonnen.
Så er det den gule, det som helst ikke skal spises: Mel som inneholder gluten (det er jo nesten alt, eller?) og gjær (det er helt klart i ALT!) så er det kalkun, and, svin og pepper/muskat.
Sommerlektyre.....det å finne ut av hva i all verden jeg kan spise. Som poden sa: Du kan jo bli vegitarianer. Jeg føler det akkurat sånn nå.
Kort oppsummering: Fisk, storfekjøtt og kylling, alt av frukt og grønnsaker samt melkeprodukter er ok så jeg skal nok overleve til jeg har time til ernæringsveiledning.
Uansett, det er verd å forsøke å spise det som er riktig, kanskje, ja kanskje jeg også blir noe bedre av det også....ingen vet. Må prøves!

tirsdag 7. juli 2009

Jordbær-barna.


Det er passende tid å ta fram jordbær-barna nå. Jeg synes de er søte. Jordbær er det også på duker og gardiner. Jeg fikk syltet årets første jordbær på søndag. I dag kom poden hjem etter en tur i skogen med blåbær. Det er tidlig modent i år.


mandag 6. juli 2009

Ny "Nabo".

Flere kvelder har vi observert den nye"naboen" på sin vandring rundt fra hage til hage....Piggsvin eller, av en eller merkelig grunn har fått tilnavnet, Pingu. Pingu har vi nok hatt som nabo i mange år, kanskje ikke akkurat denne men en i samme slekt. Til omtrent samme tid hver kveld kommer den vaggende. Søt liten sak som hundene synes er svært spennende. Pingu tar det med hundene med knusende ro.

lørdag 4. juli 2009

Flått eller Skogbjørn.

Det er endel midler som blir brukt for å beskytte hundene mot flåttbitt. Det siste jeg har lest nå er dette "Fastinghalsbandet". Av ren nyskjerrighet på om det vil fungere måtte jeg bestille et slikt til hver av hundene. Om det vil virke får vi se....Av bildet virker det som om stenene er store, med det er de ikke. Jeg skal ta bilde senere.

torsdag 2. juli 2009

Testen.

I går kom testen i posten. Neurotoxic Metabolite test som kan måle unormale metabolitter i urinen. Akkurat nå orker jegt ikke forklare hele greia. Dette er en test kan vise om en har M.E. eller ikke, kort sagt. Den kan kjøpes på nettet, er ikke godkjent ennå. Vel uansett ankom den i går, siden det er morgenurinen man skal sjekke, måtte jeg vente til i dag tidlig. Tidlig! Jeg våknet før kl. 6, lys våken, noe jeg aldri er på den tiden. Spenningen med å ta testen var stor. En tilmålt mengde urin skulle has oppi et lite rør. Fargen kunne variere fra gult (frisk eller negativ) til mørke grønn (fra positiv til sterk positiv). Og ikke uventet, ja så var min prøve..... sterk positiv. Merkelig følelse å se fargen som forandret seg fra gult til grønt så fort. Plutselig var hele testen over. Og jeg viste vel resultatet fra før, men skuffelsen var nå der alikevel. Tenk om....
Tenk om det var sånn at jeg etter snart 9 år med M.E. faktisk kunne vært frisk (friskere).. Tenk om....
Er du intr å vite mer om testen se link.
Konklusjonen blir, jeg har M.E. jeg har fortsatt M.E. etter å ha tatt testen, ingenting er forandret med det. Men jeg lever fortsatt i håpet om å bli bedre, en dag.

onsdag 1. juli 2009

Inneaktivitet i varmen.

Ruby har fått sommersveis. Det er godt å slippe å ha så mye pels i varmen.