torsdag 28. mai 2009

Dagens bursdagsbarn.


Jeg vil gratulere min kjære mamma med 70 årsdagen i dag. Min tante har også bursdag i dag, de er jo tvillinger.

tirsdag 26. mai 2009

Ord for dagen.

Sitat funnet under horoskopet i VG.
En kan låse for tyven, men ikke for løgneren.

Vannmann


Det er tid for litt astrologi. Jeg er vannmann og dette fant jeg om meg:

"Du er født i Vannmannens tegn og du er sjarmerende, fantasifull og utholdende. Men din sans for humor kan imidlertid gå over til det bisarre. Tegnet er styrt av Uranus, som er et symbol for alt, som er revolusjonært, utradisjonelt, avansert, plutselige lyn nedslag og overraskelser. Uranus er frihetens planet, og du lar deg helst ikke forme, oppdras eller manipuleres med. Din frihetstrang er meget sterk, og det er som du hele tiden strever med å være noe helt for deg selv eller forut for din tid. Du elsker å gjøre det motsatte av hva andre mennesker gjør. Du er heller ikke redd for å sjokkere det gode samfunnet. Du føler det nesten som et kall eller en simpel plikt å gå imot gjeldende regler, lover, skikk og bruk. Alle disse regler er jo bare skapt av mennesker, og det kan du ikke la deg begrense av, du utviser en utrolig stahet, hvis du for en fornemmelse av å bli satt i faste rammer. Som den Vannmann du er går du dine egne veier."

fredag 22. mai 2009

Aktuelt i disse konfirmasjonsdager.

Ta en konfirmant og plasser han på riktig sted og ta bilde !?
Fotografering av konfirmant er omtrent som å fotografere en valp….se tidligere innlegg. Vi putter konfirmanten foran et egnet sted. Dette stedet må det selvfølgelig ikke henge bilder på veggen bak, stå stoler eller annet som kan forstyrre i bildet. Det skal selvfølgelig heller ikke være en ”ikke passendefarge” heller, ei heller panelovner eller andre ledninger hengende og slengende rundt…Så om en har fått konfirmanten dit til et egnet sted da kommer de andre problemene.

Skal konfirmanten smile?
Skal han stå rett opp og ned?
Skal han ha armene foran eller bak,
i lommene elller ???
Mange spørsmål som du skjønner der omkring.

Verre er det kanskje om man skal være hele familien. Skal de da smile, hvor skal de se, på fotografen?
Er det flere er det selvfølgelig enda flere muligheter for at bildet ikke blir vellykket. Vellykket???? Vel, eller ikke…
Noen synes det er svært så moro. Noen er faktisk fotogene utansett hvordan de står, eller ”henger”. Vår konfirmant ble ubønnhørlig tatt bilder av "hele dagen", og smilet som var varmt og ekte ble etterhvert mer stivt og påklistret. Fargen i ansiktet ble stadig blekere ettersom fotograferingen varte. Det hører videre med i historien at det ble tatt noen fine bilder, det er blitt sendt ut takkekort også.

onsdag 20. mai 2009

Tings iboende f...skap.


Som flittig husmor som jeg er så skal det helst serveres hjemmelaget syltetøy. Alle er svært glad i det! (Les ikke undertegnede, blir for søtt på brødskiva). Syltetøy bestående av jordbær, bønnhørlig renset og vasket, fryst ned i 2 kgs pakker for å gjøre syltingen lettere i ettertid. Sånn på tampen av vinterens jordbærrasjon er det nå bare en 1 kgs pakke igjen. Egentlig ikke noe stort problem, det er bare å veie opp halvparten av sukker og syltepulver det. Om bare vekten fungerte da :-/
Det er sikkert bare batteriet tenkte jeg, kjørte ned til Clas Ohlson, også kalt Klas Jøhnson av en eller annen grunn. Tanken slo meg der i butikken at jeg burde sikkert kjøpt ny vekt, men valgte nytt batteri i stedenfor.
Nytt batteri ble optimistisk byttet, men vekten viste 2-10-24-65 gr uten at det sto noe på....hmm. Merkelig. Samme gjorde den før den fikk nytt batteri. Å, om jeg bare hadde kjøpt ny med en gang, så hadde jeg spart meg for å måtte reise til butikken igjen. Æsj!! Så bar det ut igjen, til Klas Jøhnson, innkjøp av ny vekt. I butikken sjekket jeg at den nye hadde med batterier. Nå er alt fryd og glede igjen. Den nye vekten fungerer, den gamle er kastet.

tirsdag 19. mai 2009

Ord for dagen.

Av og til føler jeg at fortiden og fremtiden stiller så store krav til meg at det ikke er plass til nåtiden.
Evelyn Waugh

søndag 17. mai 2009

17 mai. Gratulerer med dagen !


Litt om vårt vakre flagg.
Først i 1899 ble det lov å bruke flagget slik vi kjenner det, og i 1905 ble dette det offisielle norske flagget.
Flaggregler:
Flagget skal heises ved soloppgang og fires ved solnedgang Dette er hovedregelen. Men soloppgang og solnedgang varierer den del i et langstrakt land som Norge. Derfor har vi visse tillgeesregler:
Fra mars til oktober heises ikke flagget før kl 8.00, og det fires ikke senere enn kl 21.00.
Fra november til februar heises det ikke før kl. 9.00.
Om vinteren heises ikke flagget før kl 10.00 i de nordligste fylkene våre Nordland, Troms og Finnmark. Det fires senest kl. 15.00
Flagget skal aldri berøre bakken.
Et utslitt flagg skal brennes, eller sprettes fra hverandre fargevis.
I Norge kan du flagge når du vil, for eksempel på bursdagen.
På de offisielle flaggdagene flagges det på alle offentlige steder i Norge. De fleste som har flaggstang pleier også å flagge da. En oversikt på offentlige flaggdager finner du her: http://www.aktivioslo.no/norskflagg.php

lørdag 16. mai 2009

Mens vi fortsatt venter....og ser på NRK.


Ja, vi er vel som mange andre i Norge, svært spente på hvordan det går i Melodi Grand Prix. For første gang på mange år er vi benket til TV'n... Vår soleklare favoritt, ikke rart kanskje, vår egen Aleksander Rybak. Akkurat nå er avstemningen begynt..... Dette er spennende, litt for spennende så jeg får nok ikke lagt meg tidlig i kveld. Yess !! Vi vant!! Han vant, Norge vant MGP 2009 :-) Natta !

Dagen før dagen.

Det er alltid store forventninger sånn dagen før dagen. I dag 16 mai undrer vi på om været blir som lovet...For om det blir akkurat som i dag, ja da blir det VÅTT! Jeg husker med gru på 17 mai i fjor. Da snødde det :-(
Men sånn dagen før dagen er det alltid håp om at morgendagen innfrir både med vær, is og masse god mat, barnetog og musikkorps, gnagesår og slitene unger (les også foreldre). Vi som nå har en konfirmert gutt har ikke så mange ting vi skal være med på i skolesammenheng, for første gang på mange år.
I anledning dagen før dagen er det på sin plass å ta inn litt historie. Jeg leser nemmelig i VG i dag at det er 4 av 10 normenn som ikke vet hvorfor vi feirer 17 mai!!
Det har seg sånn at i 1814 så satt det en gjeng med kloke menn samlet på Eidsvoll, disse var medlem i Riksforsamlingen. De "snekret" sammen en grunnlov for Norge og utnevnte så Prins Christian Fredrik til konge. Det skjedde en del etter den tiden, som jeg ikke skal gå nærmere inn på nå. Men uansett har vi feiret denne dagen 17 mai siden slutten av 1800-tallet nettopp fordi disse mennene laget vår grunnlov. Denne dagen ble da også en fridag og en offisiell flaggdag. Er du fortsatt usikker på det rundt 17 mai, eller bare vil vite mer?
Da kan du lese mer på en av disse sidene:
http://no.wikipedia.org/wiki/17._mai_(grunnlovsdag)
http://www.ung.no/17mai/

torsdag 14. mai 2009

Flyvende dyr, også kalt insekter.

Nå som vi er i mai måned har de fleste insekter våknet til liv igjen, etter en stille vinter er det full fart. Da jeg la opp ny bakgrunn kom jeg på en ting. Det finnes dessverre mange som er svært allergiske for stikk fra bl.a. mygg og veps. Det finnes kanskje ennå flere som er redd dem. Livredde faktisk. Egenlig dårlig å gjøre narr av dem... I vår dyreglade familie finnes det faktisk to kanskje tre stykker som er litt i overkant redde. Den yngre utgaven er barna svært glade i å "erte". De tar med seg hva det måtte være inn for å vise de/det fram. I aller beste mening, selvfølgelig. Det blir ikke alltid like godt mottatt, av forskjellige årsaker. Disse finnes også i plastutgaver som i alle samenheng også fint kan brukes til andre årstider. F.eks. bursdager og jul. Som det ble sagt : Det er aldri godt å vite hva som skuler seg under innpakningspapiret når det kommer fra denne familien... Resultatet er uansett som forventet, full panikk, og mye latter... i allefall fra vår side. Dårlig spøk kanskje, men etter å ha fått endel gaver igjennom tidene er det blitt nesten obligatorisk. For sist jul hadde vi gått tom for ideer, og "buggspakken" uteble. Jøss, har de glemt meg i år eller??? Det var utsagnet da. Vi gleder oss svært til neste bursdag og selvfølgelig jul. Buggsen uteblir ikke, hverken i presangene eller i sommermånedene!

onsdag 13. mai 2009

søndag 10. mai 2009

Konfirmasjonsdagen

Endelig så er den kommet. Konfirmasjonsdagen. Poden har nok ventet lenge på den. Har hørt at han har vært oppe og vandret i natt....sikkert nokså spente. Det er vi foreldre også!

lørdag 9. mai 2009

Hedda i vårsolen.



Vår vakre snille berner, Hedda :-) Snart 2,5 år gammel.
Hele navnet hennes er: Cafrida Historic Hedda Happiness.

Ruby i skogen.


Ruby 14 mnd gammel. Hennes hele navn er:
Diamond Ruby Baggins of Gamwich.

fredag 8. mai 2009

Fredagstrim!

Dette trimforslaget fikk jeg på mail av min venninne...
Må prøves!

HVOR SMART ER DEN HØYRE FOTEN DIN?
Dette er utrolig. Du må prøve det. Det er helt sant. Jeg antar at der er noen ting som hjernen ikke klarer. Du må prøve dette – det tar bare 2 sekunder. Jeg kunne ikke tro det!! Det kommer fra en fotspesialist. Dette vil trigge hjernen din og du kommer til å prøve igjen og igjen for å se om du kan lure foten din, men det kan du ikke. Den er forhåndsprogrammert i hjernen din.
1. Uten at noen ser hva du gjør (de vil tro du er litt GAL…), mens du sitter der foran pc’en din så løfter du høyre fot fra gulvet og gjør sirkelbevegelser med klokken.
2. Mens du gjør dette, skal du tegne tallet ’6’ i luften med din høyre hånd. Foten din kommer til å skifte retning!!! Jeg sa det jo! Og det er ingenting du kan gjøre med det! Både du og jeg vet hvor dumt det ser ut, men før dagen er omme kommer du sikkert til å ha prøvd det igjen og igjen.
Klarte du det ???
GOD HELG!!

onsdag 6. mai 2009

Ord for dagen.

"Å leve er mer enn å overleve."
Dette er overskriften på et innlegg i avisen i dag. Det er jo meget dekkende etter mitt syn. I allefall for meg som har M.E. Jeg skal ikke kaste meg inn i diskusjonen om NAVs håndtering av M.E. pasienter. Jeg skal heller ikke gi meg inn på de litt nyere "behandlingsformer" for pasienter med M.E. Dessverre vil jeg si at M.E. pasienter stort sett ikke blir tatt på alvor tidlig nok. I mitt tilfelle ble jeg tatt på alvor for sent. Jeg hadde vel mulig ikke vært så redusert om jeg hadde fått diagnosen før- Jeg måtte forsøke både å jobbe, gå til trening, behandlinger og gjort alt annet som egentlig bare fikk meg til og bli bare sykere og sykere. Bare for å gjøre det "riktige" i følge NAV. Uansett burde både NAV og leger skjønne...."Å leve er mer enn å overleve".

mandag 4. mai 2009

Besøk av Milli.

Søstrene Milli (til venstre) og Ruby leker og koser seg i det fine været. Hedda ligger bak i skyggen og slapper av.

søndag 3. mai 2009

Ut på tur.



Vi forsøker å få gått en tur i skogen hver dag. For noen dager siden fant jeg en tue blåveis, da hadde jeg ikke med kamera. I dag hadde jeg det. For at Hedda og Ruby ikke skulle tråkke ned blomstene ble de bindt et litt unna...
I god avstand....trodde jeg...linselusa var der :-P Du kan også skimte en liten kvast blåveis eller to på bildet.

lørdag 2. mai 2009

Ord for dagen.

Våren kommer en gang i året, og vi ønsker den velkommen. Dagen kommer en gang i døgnet, men vi tar den som en selvfølge.
Margot Sandsmark

fredag 1. mai 2009

Hevnen er søt.


Så når alle blomstene er inngjerdet er det bare hele plenen å grave i. Resultatet ser du. Ruby er SÅ fornøyd, ikke jeg!